Auto onderdelen vervangen en online auto onderdelen kopen!

  • Waar moet je op letten?
  • Onderdelen nodig? Koop auto onderdelen online!
  • Jouw ervaringen met auto onderdelen en reparaties?

Een auto is een slechte investering zegt men en wanneer je je auto niet goed onderhoudt is het vroeg of laat raak, oranje en rode lampjes in je dashboard. Ontdek in dit artikel waar je op moet letten om grotere schade aan je auto te voorkomen.

Als je de auto niet goed onderhoudt, niet regelmatig de olie ververst, filters vervangt en de vloeistof niveaus niet onderhoudt zul je sneller dan gewenst worden geconfronteerd met grote reparaties. Om het meeste uit je investering te halen moet je goed zorgen voor je investering. Via de site van de ANWB kun je de kosten van onderhoud berekenen.

Waar moet je op letten?

De accu

Elke 4- 5 jaar worden de meeste batterijen zwak en moeten ze worden vervangen. In sommige gevallen duurt het iets langer en gaat je accubatterij langer mee, maar in de regel is dit ongeveer vier jaar. Kosten voor het vervangen van de accu zijn, afhankelijk van het merk, tussen de €60 – €200.

De brandstof pomp

Gemiddeld gaat de brandstof pomp ongeveer 40.000 kilometer mee. Hou zelf in de gaten bij welke kilometer stand je de pomp weer moet vervangen, dit omdat de brandstofpompen geen waarschuwing geven wanneer ze op het punt staan te bezwijken. Je kunt gezoem horen of er ontstaan problemen bij het starten en de auto slaat makkelijker af dan normaal.  Laat in je garage goed checken bij deze symptomen of het daadwerkelijk ligt aan de pomp of dat een brandstof filter is verstopt. Je garage kan dit uitsluiten.

De distributieriem

Het vervangen van de distributie riem is een duur grapje, wees dus op tijd met onderhoud. Bij oudere voertuigen is het verstandig de riem te controleren vanaf ongeveer 90 duizend kilometer. Distributie riemen van nieuwere voertuigen kunnen langer mee. Wanneer de riem nooit wordt vervangen kan deze breken. Wanneer de riem wordt vervangen, bij normaal onderhoud, moet je rekenen op €400- €800. Wanneer de riem moet worden vervangen na schade of wanneer die afbreekt kunnen de kosten oplopen tot in de duizenden euro’s.

De remblokken

Hoe zuinig je ook op je auto bent, remblokken slijten en moeten worden vervangen. De snelheid waarmee ze moeten worden vervangen hangt af hoe intensief de remmen gebruikt worden en hoe hard. Wanneer je snel en agressief rijdt, vaak stopt en optrekt slijten de voorrem blokken harder dan wanneer de bestuurder geleidelijk remt.
Het vervangen van de rem blokken kost ongeveer tussen de €100 en €300. Indien je zelf remschijven kan kopen via internet kun je besparen op de totale kosten. De kosten voor arbeid van de automonteur zul je uiteraard wel zelf moeten betalen.

Slangetjes en andere rubber

In je auto lopen vele slangen, denk aan koelmiddelslangen, vacuümslangen, brandstofslangen, emissieslangen, remslangen, en onder andere tochtstrippen rond deuren en ramen. Met de jaren kan rubber scheuren en krimpen. Levensduur van rubber is ongeveer 10 tot 12 jaar. Ook dit zijn aut onderdelen die je makkelijk op internet kunt kopen en welke je soms zelf kunt vervangen wanneer je handig bent.

Onderdelen nodig? Koop auto onderdelen online!

Zoals aangegeven in dit artikel kun je veel onderdelen online kopen. Hiermee bespaar je flink op de totale kosten van je auto onderhoud. Er zijn meerdere websites waar je aut onderdelen kunt kopen, bijvoorbeeld: https://www.winparts.nl/ (je kunt betalen met creditcard).

Jouw ervaringen met auto onderdelen en reparaties?

Ben jij handig genoeg om zelf reparaties aan je auto uit te voeren? Deel je tips en ervaringen met ons!

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare