Hoe vind je een betrouwbare loodgieter?

Bij het zoeken van een loodgieter geldt eigenlijk de regel voorkomen is beter dan genezen, dan doel ik niet op voorkomen van lekkages en dat soort zaken want die heb je niet altijd zelf in eigen hand, maar je kan wel alvast voor dat er iets gebeurd informeren bij vrienden en familie of zij bekend zijn met een goede betrouwbare loodgieter. Zodra zij er positieve ervaringen mee hebben dan is het een goed teken!

Kijk in de buurt

Zoals gezegd is het goed om een loodgieter te nemen uit je eigen buurt. Mocht je wonen in Amsterdam dan is een loodgieter uit Amsterdam natuurlijk verstandiger dan een loodgieter uit Utrecht. Mocht je een loodgieter nodig hebben dan is het natuurlijk fijn dat die snel te plaatse kan zijn en betaal je ook nog eens minder omdat je niet te maken hebt met voorrij kosten en dergelijke.

Maak duidelijke afspraken

De klus moet goed uitgevoerd worden, dat is het belangrijkst. De kosten spelen ook een rol. Zodra je een offerte gekregen hebt is het belangrijk om deze goed door te spreken met de vakman. Je zou ook meerdere offertes kunnen aanvragen om zo loodgieters tarieven te vergelijken zodat je een concurrerende prijs kunt bedingen. Belangrijke zaken die je af kan spreken, behalve hoe duur het is, zijn: wie is er verantwoordelijk voor eventuele schade, hoe is de garantie geregeld en wat is de betalingstermijn. Wanneer men vraagt om een aanbetaling is dat doorgaans geen goed teken, ik zou je aanraden hier niet op in te gaan en pas te betalen zodra de klus naar tevredenheid is afgerond.

Wat kost een loodgieter?

Al vaker benoemd in dit artikel, maar de kosten spelen een essentiële rol. Het loodgietertarief varieert tussen de 35 en de 75 euro per uur. Niet elke opdracht wordt op uur basis gefactureerd, soms wordt ook een totaalprijs afgesproken voor het afronden van de klus.

Wanneer je een loodgieter zwart wil betalen is dat soms ook mogelijk. Je bent dan vaak wel goedkoper uit en dat kan redelijk wat schelen. Het is niet illegaal om iemand zwart te betalen maar er zijn wel wat nadelen. Mocht er schade ontstaan dan kun je dat niet verhalen op de loodgieter en je loopt risico een slechte vakman binnen te halen.

Mocht de loodgieter een camera moeten gebruiken dan zullen de kosten een stuk hoger zijn. Een camera inspectie is noodzakelijk wanneer je te maken hebt met verstoppingen en dergelijke. Bij het omschrijven van je probleem moet je dus ook duidelijk zijn zodat de loodgieter kan bepalen of een camera inspectie noodzakelijk is.

Loodgieter met spoed

Wanneer je met spoed een loodgieter nodig hebt kan het zijn dat ze een hoger tarief rekenen, dit is zeker het geval wanneer je te maken hebt met nacht toeslagen.

Met deze tips hoop ik dat je beter voorbereid bent bij je zoektocht naar een goede loodgieter.

Mijn tip:

https://www.loodgieter.nl/ dit is een grote site met zeer goede reviews. Mocht je met spoed een loodgieter zoeken dan kun je op deze website een offerte aanvragen voor een loodgieter.

Toen ik voor mijn studie verbleef in Gent kreeg ik ook te maken met een nare ontstopping die moest worden verholpen. Gelukkig kon ik de Gent ontstoppingsdienst snel bereiken en werd ik uit de brand geholpen.

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare