Borstvergroting: hoe werkt dat en waar kan het?

Borstvergrotingen. There you go. Niet dat ik het zelf nodig heb en dat ik had gedacht er ooit over te zou gaan schrijven maar ik kwam het zo tegen en het is nog een best interessant onderwerp! Ontdek in dit artikel

  • Hoe gaat een borstvergroting in zijn werk?
  • Wanneer ben je geschikt voor een borstvergroting?
  • Hoe kun je het beste herstellen na een borstvergroting?
  • Wat kun je verwachten na een borstvergroting?
  • Waar kun je een borstvergroting laten doen?

Borsten zijn belangrijke kenmerken voor een vrouw en wanneer een vrouw ontevreden is over de omvang van borsten kan dat onzekerheid met zich meebrengen. Een borstvergroting kan dan een positief effect hebben op het zelfvertrouwen.

Hoe gaat een borstvergroting in zijn werk?

Bij een borstvergroting wordt een prothese in de borst geplaatst en daarvoor wordt een opening gemaakt. Een arts zal samen met de vrouw onderzoeken welke prothese het beste bij iemand past. Zoals de natuurlijke borst in honderd en een varianten bestaat, zo ook de prothese.

Er zijn meerdere manieren om de prothese te plaatsen. Dit kan boven de spie en onder de spier. Ook zijn er meerdere vormen en maten.

Wanneer ben je geschikt voor een borstvergroting?

Je moet minimaal 18 jaar zijn om een borstvergroting te ondergaan. Niet alleen omdat je dan volwassen bent maar ook omdat je borsten dan volledig zijn uitgegroeid.

Hoe kun je het beste herstellen na een borstvergroting?

Om goed te herstellen na een borstvergroting operatie moet je een aantal aandachtspunten in gedachte nemen.

Neem iemand mee

Zorg ervoor dat iemand je naar de kliniek brengt en ook heb je iemand nodig die de eerste dagen na thuiskomst voor je kan zorgen. Het eten klaarmaakt, een theetje voor je zet of een leuk gesprek mee kunt voeren. Mocht je kinderen of huisdieren hebben dan is het slim om iemand te regelen die op ze kan letten gedurende je herstel.

Creëer een relaxte omgeving

Aangezien je waarschijnlijk thuis zal bijkomen van de ingreep is het goed om je omgeving zo relax en zen mogelijk te maken. Zorg ervoor dat je voldoende flessenwater koud hebt staan. Je huis opgeruimd is. Wat leesmateriaal en of een actief Netflix account 🙂

Neem verlof van werk

Ook al kunnen de meeste patiënten binnen 3-4 dagen weer aan de slag neem minimaal een week verlof op, wanneer je een kantoorbaan hebt. Heb je een fysiek intensieve baan dan kun je beter 1-2 weken vrij nemen.

Wat kun je verwachten na een borstvergroting?

Omdat er een gaatje gesneden wordt om de prothese te plaatsen kun je een litteken verwachten. In het begin zal deze aan de rode kant zijn. Het kan in totaal 18 maanden duren voor je helemaal genezen bent van je littekens.
Je borsten zullen na de operatie wat opgezwollen en beurs aanvoelen (ook is dit afhankelijk van de type behandeling die je genomen hebt), dit gevoel verdwijnt ook binnen enkele weken.
Na de behandeling is het goed om een speciale bh te dragen. Meestal kun je deze via je kliniek krijgen. Deze bh moet je dag en nacht dragen tot enkele weken na je behandeling.

Waar kun je een borstvergroting laten doen?

Er zijn vele klinieken in Nederland waar je een borstvergroting kunt laten doen. Een van de bekendere klinieken zijn https://www.bergmanclinics.nl/uiterlijk-en-huid/borst-decollete/borstvergroting en ze scoren goede reviews op ZorgkaatNederland.nl
In sommige gevallen is een borstvergroting gedekt door de zorgverzekering. Zoek dat dus goed uit!

Ervaringen met borstvergrotingen?

Aangezien ik een man ben kan ik er zelf niets over zeggen maar heb jij wel ervaringen hiermee? Ben je blij met het resultaat van je borstvergroting? Laat het ons weten in de reacties!

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare