Hoe werkt een Creditcard (van pinnen, terugbetaling en tot Paypal koppeling).

  • Wat is een CreditCard
  • Kan ik pinnen met een Creditcard?
  • Hoe werkt terugbetaling met een CreditCard?
  • Wat is de beste CreditCard?
  • Hoe koppel ik mijn CreditCard aan bijvoorbeeld Paypal

Een CreditCard is een betaalwijze welke buiten de Nederlandse grenzen al jaren een van de meest gebruikte betaalmethodes is. In Nederland zijn we fan van iDeal en tikkies. Toch is het hebben van een Creditcard handig, voor bijvoorbeeld het aanvragen van een ESTA naar Amerika heb je ook een CreditCard nodig.

De creditcard is een betaalmethode waarbij de uitgaven die je met je creditcard doet opgespaard worden en geïncasseerd worden vanaf je rekening. Het hangt er vanaf welke terugbetaling manier je hebt gekozen bij je creditcard aanvraag, indien je gekozen hebt voor gespreid betalen dan wordt een percentage van je uitgaven geïncasseerd en over het openstaand bedrag betaal je rente. 

Kan ik geld opnemen met een Creditcard?

Het is heel goed mogelijk om geld op te nemen met je creditcard. Het hangt van je bank of creditcard instelling af wat het opname limit is. Houdt er rekening mee dat bij geld opnemen met de creditcard extra kosten worden gerekend. Dit is soms een vast bedrag, €4.50 per transactie of je betaald een percentage van het opgenomen bedrag. En soms is het allebei het geval. Uiteraard heb je een pincode nodig. Mocht je deze niet meer hebben dan kun je via je creditcard instelling een nieuwe opvragen.

Hoe werkt een terugbetaling met een CreditCard?

Wanneer je een creditcard aanvraagt kun je aangeven hoe je wil terugbetalen. Dit kan gespreid of ineens. Ik raad iedereen aan om altijd te kiezen voor directe betaling van het volledige openstaande saldo. Omdat de rente op gespreid betalen zo hoog is moet je niet willen kiezen voor gespreid betalen. 

Terugbetaling gespreid betalen: Je uitgaven worden opgeteld en van het totaalbedrag wordt een percentage geïncasseerd op een vaste datum in de maand. 

Terugbetaling volledig saldo: Je uitgaven worden opgeteld en het totaalbedrag in die creditcard periode wordt (achteraf) ineens geïncasseerd op een vaste datum in de maand. 

Wat is de beste CreditCard?

Ik heb bijna alle creditcards voorbij zien komen. Van de Rabobank creditcard tot de verschillende creditcards die worden uitgegeven door Amex en ICS (MasterCard Classic, Visa World Card, etc). Als ik een kaart moet kiezen die op gebied van kosten, verzekering en dekking goed is. Dan is voor mij de Bijenkorfcard de beste kaart.

Deze kaart kost slechts €16.50 per jaar en je aankopen zijn 180 dagen verzekerd. Bovendien worden je uitgaven omgezet in Bijenkorf punten die je op de website van de Bijenkorf kunt verzilveren! 

Hoe koppel ik mijn CreditCard aan bijvoorbeeld PayPal

Je hebt inmiddels een CreditCard aangevraagd en deze heb je ontvangen en zelfs geactiveerd. Nu is het tijd om je creditcard te koppelen aan Paypal. Je kunt dus bij webshops betalen met Paypal (incl. aankoop verzekering) en het bedrag wordt vanaf je CreditCard geschreven (dus ook hier ben je verzekerd).

In je PayPal account kun je onder betaalmethodes je CreditCard toevoegen als betaalmethode. PayPal zal vervolgens een klein bedrag op je creditcard storten om te verifiëren dat jij de kaarthouder bent. Deze storting duurt 3-5 werkdagen.

Nadat het geld op je creditcard gestort is dien je in jouw PayPal account deze bedragen te bevestigen. Zodra je dat gedaan hebt, heb je succesvol je creditcard gekoppeld aan je PayPal! Zie hier de officiele Paypal handleiding

Wat zijn jouw ervaringen met Creditcards?

Heb jij een creditcard, zo ja bij welke instelling en wat is je ervaring of review? Laat je review achter in de comments, ik lees ze graag!

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare