Vliegtickets: hoe boek je de goedkoopste vliegtickets?

Je kent het misschien wel: uren achter de laptop zitten om dat ene ticket te vinden wat goedkoop is, rechtstreeks op je bestemming vliegt en nog eens een plekje bij het raam heeft. Ontdek met onderstaande tips hoe je geld bespaart door de juiste vliegtickets te vergelijken en hoe je minder gefrustreerd je volgende vliegticket vind.

Gebruik google incognito browser

Deze tip komt vaker voorbij op reis blogs maar niet iedereen is het ermee eens. Wanneer je in je browser incognito zoekt (betekend dat er geen cookies opgeslagen zijn van je vorige bezoek waardoor je dus niet gevolgd wordt) zouden de prijzen lager zijn dan wanneer je een vliegticket wil boeken terwijl je oude cookies nog op je computer staan.
Hoe werkt het? Iedere webbrowser heeft tegenwoordig een incognito browser, zie hier hoe je dat kunt instellen. Zodra je browser venster is geopend kun je naar de website surfen waar je de ticket prijzen wil zien. Nu ben voor deze website een compleet nieuwe gebruiker en heeft je vorige bezoek geen invloed op de prijs.

Maak gebruik van de beste vliegticket zoekmachines

Zoek de beste prijs via vliegticket zoekmachines. Enkele zoekmachines die ik regelmatig gebruik zijn:

Niet alle zoekmachines geven dezelfde resultaten dus het is verstandig om meerdere zoekmachines te proberen.

Zoek uit wat de goedkoopste dag is om te vliegen

Sommige mensen beweren dat vliegtickets op dinsdag boeken het goedkoopst is, dit is nooit bewezen. Het is wel raadzaam om uit te zoeken wat de prijzen per maand zijn. Dit kan via Skscanner eenvoudig

Op basis hiervan kun je bepalen welke dag het beste is om te boeken.

Vlieg gratis met airmiles

Bij sommige creditcard bedrijven kun je sparen voor vliegticket punten, bijvoorbeeld bij https://www.americanexpress.com/nl/cards/sparen/vliegtickets.html
Al je uitgaven die je met deze kaart doen worden omgezet in punten en die punten kun je verzilveren wanneer je tickets boekt.

Maak gebruik van budget airlines

Vind je het niet erg om op een korte vlucht weinig beenruimte te hebben of minder bagage mee te nemen? Sure. Kies dan een van de budget airlines. De prijzen zijn in het algemeen een stuk goedkoper dan bij een grotere maatschappij.

Wanneer je gebruik maakt van een budget airline lees dan goed de kleine lettertjes. Sommige airlines willen dat je het ticket vooraf uit print (niet digitaal met je telefoon dus) en anders rekenen ze extra kosten.

Controleer of het goedkoper is om te betalen in andere valuta

Check of de ticket prijs goedkoper wordt wanneer je kiest om te betalen in andere valuta. Maar doe dit alleen als je creditcard bedrijf geen kosten rekent voor valuta koers opslag, anders is deze besparing voor niets geweest 🙂

Wacht niet te lang!

Weet je al waar je heen wil en de periode? Wacht niet langer! Boek je vliegtickets direct. Hoe eerder je boekt hoe goedkoper je uit bent. Tickets worden eigenlijk alleen maar duurder wanneer de vertrekdatum nadert. De sweetspot om te boeken is ongeveer 6-8 weken voor je vertrekdatum. Te vroeg boeken is ook niet verstandig want dan kunnen de prijzen nog vrij hoog zijn.

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare