Hoe moet je een visum of ESTA aanvragen voor Amerika?

Wanneer je op vakantie of reis wil naar Amerika dien je in het bezit te zijn van een visum of reistoestemming. Niet voor iedereen is het even makkelijk om deze aanvragen te doen en om die reden is het eerste artikel op mijn blog een handige gids waarmee je zelf een visum en of reistoestemming, een zogeheten ESTA kunt aanvragen.

Gegevens verzamelen

Natuurlijk kun je zonder je gegevens te hebben geen visum aanvragen. Wat je minimaal nodig hebt zijn de volgende documenten:

  • Paspoort
  • Reisschema (globaal, hoeft niet tot in de puntjes te zijn uitgewerkt)

Waar vraag je de ESTA voor de Verenigde Staten aan?

Een simpele google zoekopdracht en je vind de juiste website, zie hier een screenshot:

Klik deze link aan om ook een zoekopdracht te kunnen doen: https://www.google.nl/search?q=esta+usa&oq=esta+usa&aqs=chrome..69i57j0l5.5793j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8 of je kunt direct naar de site van de autoriteiten van Verenigde Staten: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

De aanvraag indienen

Ok, je hebt nu alle documenten verzameld, je hebt de juiste site gevonden en nu kun je de aanvraag indienen.

Het makkelijkst is om de taal te wijzigen in het Nederlands. Dat maakt het beantwoorden van alle vragen een stuk eenvoudiger.

Bekijk hieronder hoe je de taal kunt wijzigen:

Klik vervolgens op nieuwe aanvraag en ga akkoord met de voorwaarden om te kunnen beginnen.

Vanaf nu is het een kwestie van de vragen goed lezen en beantwoorden.

De optionele vragen over je social media gebruik kun je overslaan. Zelf heb ik altijd de optionele vragen overgeslagen en nooit issues mee gehad.

Wat kost een ESTA voor de VS?

De kosten zijn rond de 14 USD omgerekend 11-12 EUR, afhankelijk van de koers. Je kunt betalen met CreditCard of Paypal. Zie hieronder meer informatie over het afrekenen.

Foutmeldingen met telefoonnummer?

Soms kan het voorkomen dat het telefoonnummer of je adres een foutmelding geeft. Je kunt dit simpel oplossen door naar het veld te gaan wat de foutmelding aangeeft en daar het checkboxje aan te klikken.

Reist u naar de V.S. op doorreis naar een ander land?

Ook wil men graag van je weten, of je eindstation de VS zijn of dat je vanuit daar doorreist naar bijvoorbeeld Canada. In dat geval kan je hier ja selecteren. Indien je dus wel in de VS gaat verblijven kies je dus voor Nee en dan dien je de gegevens van je hotel in te vullen (of de plek waar je verblijft, dat kan natuurlijk een familie lid of vriend zijn, maar dan dien je zijn of haar gegevens door te geven).

Als je denkt alles gehad te hebben…..

Wanneer je denkt rare vragen gehad te hebben over je social media accounts dan kom je van een koude kermis thuis. De laatste pagina van de aanvraag bevat een aantal vragen waarbij de gemiddelde reiziger zich achter zijn oren kan krabben, zie hieronder:

1) Lijdt u aan een lichamelijke of geestelijke stoornis; of bent u een gebruiker van of verslaafd aan narcotica; of lijdt u momenteel aan één van de volgende ziektes (besmettelijke ziektes zijn gespecificeerd ingevolge section 361(b) of the Public Health Service Act):* Cholera, Difterie, Tuberculose, besmettelijk Pest, Pokken, Gele koorts, virale hemorragische koorts, met inbegrip van Ebola, Lassa, Marburg, Kongo-krim
Ernstige acute ademhalingsstoornissen die overdraagbaar zijn op andere personen en een hoge kans op overlijden bieden

2) Bent u ooit gearresteerd of veroordeeld voor een misdrijf dat heeft geleid tot ernstige materiële schade of ernstig letsel aan een andere persoon of schade aan een overheidsinstelling

3) Heeft u ooit een wet overtreden in verband met bezit, gebruik of distributie van illegale verdovende middelen?*

4) Bent u van plan om deel te nemen of heeft u ooit deelgenomen aan terroristische handelingen, spionage, sabotage of genocide?*

5) Heeft u zich ooit schuldig gemaakt aan zwendel of zichzelf of anderen vals voorgedaan teneinde een visum voor of toegang tot de Verenigde Staten te verkrijgen of anderen te helpen om zulks te verkrijgen?*

6) Zoekt u momenteel werk in de Verenigde Staten of heeft u vroeger in de Verenigde Staten gewerkt zonder voorafgaande toestemming van de Amerikaanse overheid?*

7) Is u ooit een visum voor de V.S. ontzegd, dat u had aangevraagd met uw huidige of eerdere paspoort, of is u ooit toegang tot de Verenigde Staten geweigerd of heeft u ooit een aanvraag voor toelating op een Amerikaanse aankomsthaven ingetrokken?*

8) Heeft u ooit langer in de Verenigde Staten verbleven dan de door de Amerikaanse overheid aan u toegestane toelatingsperiode?*

9) Bent u in Irak, Syrië, Iran, Soedan, Libië, Somalië of Jemen geweest, of hebt u deze landen bezocht op of na 1 maart 2011?* 

Aanvraag checken, verzenden en betalen

Wanneer je de laatste bovenstaande vragen beantwoord hebt is het een kwestie van de gegevens te controleren, te verzenden en af te rekenen. Wanneer je op de “Betaal nu pagina” bent is het handig om je aanvraag nummer te kopiëren. Deze heb je nodig om je aanvraag status te controleren.

Hoe kun je betalen voor een ESTA?

Betalen kan eenvoudig met Creditcard (deze moet je dan wel hebben) of met PayPal. Wanneer je voor PayPal kiest wordt je naar de PayPal aanmeld pagina gestuurd waar je kunt inloggen met je account. Mocht je er geen een hebben dan kun je een nieuwe aanmaken. Dit kost wel een paar werkdagen om je rekening te verifiëren.

Wat te doen als je er toch niet uitkomt?

Mocht het na al deze tips toch te lastig zijn om een Esta aan te kunnen vragen. Geen probleem, er zijn veel Nederlandse bedrijven die een ESTA namens jou kunnen aanvragen.

Je kunt bijvoorbeeld bij onderstaande bedrijven terecht. Let op: ze vragen vaak wel een toeslag voor hun dienstverlening.

Wanneer is het handig om externe bedrijven in te schakelen?

  • Wanneer je zelf te lui bent om de aanvraag te doen. Alhoewel, je dient ook op hun website alle velden in te vullen dus dit is eigenlijk geen excuus.
  • Wanneer je niet in het bezit bent van een Creditcard en geen Paypal account hebt.
  • Wanneer je wil betalen per iDeal of op rekening (achteraf) of per overboeking (dit bieden veel bedrijven wel aan).
  • Wanneer je wil rekenen op een Nederlands klantenservice.

Vragen, tips, ervaringen?

Heb je nog vragen over het visum voor de Verenigde Staten? Of juist ervaringen met externe bureaus? Laat het weten in de comments hieronder.

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare