Hoe kun je het beste mokken bedrukken?

Iedereen heeft thuis of op het werk wel een mok en sommige daarvan hebben zelfs bedrukken. Wist je dat je ook zelf aan de slag kan om mokken te bedrukken? Leer in mijn onderstaande artikel hoe je zelf mokken kunt bedrukken en een super origineel cadeau kunt creëren (bijvoorbeeld voor een kerstpakket) (en wellicht er geld mee kunt verdienen!).

  • Wat heb je nodig om een mok te bedrukken?
  • Kun je het uitbesteden?
  • Wat kost het bedrukken van een mok?
  • Waar vind je inspiratie voor een gepersonaliseerde mok?

Er zijn meerdere manieren om mokken waterbestendig te bedrukken. Een daarvan is met transferpapier. Met speciaal transferpers papier kun je witte, zwarte en gekleurde bekers bedrukken. Het papier is gemaakt van droeg poeder (toner) die met behulp van hitte en druk het ontwerp op het object achterlaat.
Het gaat verder dan enkel bedrukken van mokken. Zo kun je ook glazen en bierflessen voorzien van een mooie bedrukking.

Wat heb je nodig om een mok te bedrukken?

Om te beginnen moet je een mokkenpers hebben. Hiermee kun je jouw originele ontwerp op de mok afdrukken. Een mokkenpers kun je op meerdere websites kopen, bijvoorbeeld https://www.signseen.nl/ct-m55-mokkenpers-liggend-80mm-hitte-element.html
Ook heb je speciaal transferpers papier nodig om in meerdere kleuren te kunnen drukken.

Behalve met transferpers papier kun je ook door middel van een andere techniek mokken bedrukken. Dat is met sublimatie.
Sublimatie is een proces waarbij een stof van vaste fase omgezet wordt in gasvormige fase. Hiermee kun je het ontwerp inbakken in de coating van het materiaal. Deze techniek wordt veelal gebruikt bij sublimatie mokken en kopjes.
Voordelen van de sublimatie techniek is dat het je bedrukking in hoogglans krijgt. Je kunt alleen enkel witte mokken bedrukken en tot slot kun je dit niet zonder mokken pers doen dus die moet je aanschaffen.

Kun je het uitbesteden?

Wil je wel graag mokken bedrukken maar het liever niet zelf doen. Dat kan ook! Je kunt op vele websites online een mok personaliseren. Dankzij bovenstaande informatie kun je nu gerichter inschatten welk gewenst eindresultaat je zou willen.
Website om mokken te bedrukken welke ik gevonden heb zijn: https://bedruktemokken.nl/ en https://www.yoursurprise.nl/

Wat kost het bedrukken van een mok?

De prijzen variëren tussen de 7 euro en 15 euro. Afhankelijk van de bedrukking en drukwijze. Sommige websites verkopen een mok per stuk, dan is het vaak wat duurder dan dat je meerdere mokken afneemt.

Waar vind je inspiratie voor een gepersonaliseerde mok??

Waarschijnlijk wil je een eigen foto gebruiken, bijvoorbeeld die van een van je kinderen of huisdieren, het is immers een gepersonaliseerde item. Maar mocht je zelf inspiratie zoeken om iets te bedenken dan kun je een kijkje nemen op foto stock websites zoals https://www.shutterstock.com/

Conclusie

Mocht je mokken willen bedrukken voor wederverkoop of op regelmatige basis. Zoals voor een sportvereniging, dan ben je goedkoper uit met een transferpers.
Wil je een mok kopen omdat je graag de hele dag naar de foto van je partner op je mok kijkt, ga dan voor een gepersonaliseerde mok via een van bovengenoemde websites.

 

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare