Je tanden bleken met Crest Whitestrips

 • Welke soorten Crest Whitestrips zijn er?
 • Is het legaal in Nederland?
 • Hoe gebruik je Crest en hoe lang blijven je tanden wit?
 • Wat zijn de reviews en ervaringen met Crest?
 • Waar kun je Crest whitestrips kopen?

Waarschijnlijk heb je het bij een social media influencer gezien of via een ander kanaal ontdekt; Crest Whitestrips.  Deze strips beloven witte tanden in no time. De werking is eenvoudig. Je plakt de strips op je gebit (boven en onder tanden). Afhankelijk van de kuur die je besteld hangt af hoelang je de strips op je tanden moet houden. Na een volledige behandeling zouden je tanden meerdere tinten wit moeten zijn. Zie meer informatie over de werking van Crest hier, hier en hier.

Welke soorten Crest Whitestrips zijn er?

Bij de zoektocht naar deze whitestrips leerde ik dat er vele varianten whitestrips bestaan. Er zijn whitestrips die snel werken tot aan whitestrips die minimaal 20 dagen lang, een uur per dag aan je tanden gekleefd moeten zijn.

Overzicht van de whitestrips die momenteel verkocht worden: 

 • Advanced Vivid
 • Professional Effects
 • Surpreme Flexfit
 • Gentle Routine
 • 1 Hour express

De strips zijn te verdelen in meerdere levels. Zo zijn er strips voor mensen met gevoelige tanden en voor mensen die een intensievere kuur willen waarbij je 20 dagen moet kuren.  De professional effects whitestrips zijn het populairst en worden het meest verkocht. 

Is het legaal in Nederland?

Kort antwoord; nee. Deze whitestrips zijn in Europa verboden. In Amerika kun je ze vrij kopen. Doordat de strips een hogere mate van waterstofperoxide hebben kunnen ze schadelijk zijn en is de verkoop in Nederland verboden. Ik heb de strips gebruikt (Professional Effects) en heb zelf niks gemerkt van deze schadelijkheid. 

Maximale toegestane waterstofperoxide voor tanden bleek strips in Europa zijn: 0,1%

Waterstofperoxide Crest white strips: 6%

Hoe gebruik je Crest en hoe lang blijven je tanden wit?

De simpele werking van de strips verklaart voor een deel de populariteit. Het enige wat je hoeft te doen is de strips op je tanden te plakken. Het aanbrengen van de strips is makkelijk. De verpakking waar de strips in verpakt zitten beschrijft duidelijk hoe je dit doet. Er zit ook een gebruiksaanwijzing bij. De meeste strips zijn voorzien van advanced seal. Dit zorgt ervoor dat de strips beter aan je tanden blijven kleven. De strips kleven zo goed dat je er zelfs water mee kunt drinken.

Tip: vouw de strips dubbel, dit maakt het plakken op je tanden een stuk makkelijker. 

Wat zijn de reviews en ervaringen met Crest?

Doordat de strips zo goed werken, zijn ze ook heel populair. Mensen die het gebruiken zijn er heel lovend over.  Mocht je last hebben van gevoelige tanden dan kun je een halve kuur proberen. Een andere mogelijkheid is, is dat je het gebruik van de strips over een langere periode uitsmeert. Dus niet elke dag een strip maar om de twee/ drie dagen een strip. Het resultaat zal misschien iets minder goed zijn dan wanneer je de strips dagelijks gebruikt.

Vind je het toch nog te eng om de strips te gebruiken dan kun je ook een ander tanden bleek middel proberen. 

Bekijk hier een video review over deze whitening strips:

Waar kun je Crest whitestrips kopen?

Ondanks dat de strips officieel niet in Nederland verkocht mogen worden, zijn ze toch te koop via verschillende Nederlandse, maar ook buitenlandse webshops. Zie hieronder enkele verkooppunten van Crest whitening strips. 

Lees ook mijn verhaal hoe ik bijna opgelicht werd bij de inkoop van Crest Whitestrips.

Conclusie

Mijn ervaring met Crest white strips is zeer positief. Mijn tanden zijn echt een stuk witter geworden. Ik heb nauwelijks iets gemerkt van de waterstofperoxide en ik heb zelf vrij gevoelige tanden. 

2 Comments
 1. Hoi hoi! Ik wil heel erg graag de crest professional effects bestellen, maar vind het spannend op welke website ik dit kan doen. Lees bij veel revieuws dat de meeste onbetrouwbaar zijn…ook bij de tandenbleekshop zie ik niet erg veel goeds voorbij komen… is dit de site waar jij ze hebt besteld?

  • Hi Kim, ja ik heb ze daar 2x besteld destijds en is goed gegaan. Een x crest en een x oral b. Mocht je nog vragen hebben laat het even weten!

Leave a reply

HOSU
Compare items
 • Total (0)
Compare