Hoe kies je en koop je de beste boxspring?

Wat is een boxspring eigenlijk?

Je hebt het woord vast wel ergens voorbij zien of horen komen maar wat is een boxspring nou precies en waarom is het zo populair? Misschien heb je last van slechte nachtrust of ben je toe aan een nieuw bed. Lees in dit artikel wat een boxspring is en tips waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring.

Een belangrijke reden waarom een boxspring populair is, is voornamelijk vanwege het comfort. Het ligt comfortabeler dan een bedbodem met mats of een ledikant bed. Een boxspring is comfortabeler omdat het uit meerdere lagen bestaat en elke laag heeft zijn eigen functie. De onderdelen van een boxspring zijn: de boxspring, het matras, de topper, een hoofd en voetbord. Zoals je ziet is de boxspring maar een klein onderdeel van “de boxspring” en denkt de naam niet de volledige lading.

Een boxspring is dus een bedbodem met springveren. De boxspring is een bak bekleed met hout of metaal met hierin een frame met poten en veren. De veren kunnen bestaan uit pocketveren, de pocketveren zijn verpakt in kleine pockets waardoor de veren los van elkaar kunnen bewegen. Een andere veersoort is bonellvering en deze bestaat uit een spiraaldraad in de lengte van de boxspring die van links naar rechts lopen.

Het matras is de volgende laag van de boxspring samenstelling en ligt op de boxspring zelf. Met het matras wordt je lichaam ondersteunt. Standaard is het matras voorzien van pocketvering. Ook heb je nog de keuze tussen de hardheid van het matras zoals soft, medium en hard.

De topper ligt op het matras en is tussen de 5cm en de 20 cm. Met een topper is het ligcomfort nog beter.

Het hoofd en voetbord bepalen de sfeer in je slaapkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een romantische look of een strakke en tijdloze ook.

Nu je op de hoogte bent van de constructie van de boxspring (een stuk uitgebreider dan een hangmat) is het tijd om op zoek te gaan naar een webshop/ winkel waar je een boxspring kunt kopen.

Belangrijke zaken om op te letten bij het aanschaffen van een boxspring zijn als volgt.

Levertijd van de box spring

Hoe snel kan de boxspring bezorgd worden? Is het op op voorraad en kun je de volgende nacht al genieten van je boxspring of moet je er zes tot acht weken op wachten? Wanneer je er op kan wachten speelt de levertijd een minder grote rol maar wanneer je je oude bed weggedaan hebt dan is het wel fijn dat je snel een vervangend bed hebt.

Garantie op een boxspring

Bij de meeste aanbieders ontvang je een garantie tussen de drie tot tien jaar vanaf de datum van levering. Het is mogelijk om soms garantie bij te kopen. Voordat je de boxspring koopt moet je goed checken welke zaken onder de garantie vallen en wat er voor is uitgesloten. Zodat je weet welke onderdelen je eventueel zou kunnen laten vervangen. Lees je ook goed in hoe je het matras kan onderhouden (regelmatig luchten, matras omdraaien, etc) zodat de levensduur van je boxspring verlengd wordt.

Bezorging van de boxspring

Hoe is de bezorging van de boxspring? Wordt de boxspring ook geleverd op de derde etage in je appartement of bezorgt men het alleen tot aan de eerste voordeur. Informeer hiernaar bij de webshop waar je de boxspring wil kopen voordat je daadwerkelijk de boxspring koopt.

Boxspring proef liggen

Ben je er niet zeker van hoe de boxspring gaat liggen, ga naar de IKEA (of andere winkel) en ga proef liggen. Ervaar zelf of je het de moeite waard vind om een boxspring aan te schaffen.

Waar kun je een boxspring kopen?

https://www.dekbed-discounter.nl/boxspring/ kun je een boxspring zelf samenstellen, en leasen. Dus je betaald niet in een keer een hoog bedrag. Je hebt vijf jaar garantie en mocht de boxspring niet lekker liggen dan wordt ie voor je omgeruild!

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare