Waar op letten bij het kopen van een hangmat?

Hangmatten zijn een van de meest onderschatte dingen. Heerlijk relaxen hoef niet alleen op vakantie dat kan  natuurlijk ook in een hangmat! Je kunt er een boekje in lezen, een dutje doen of lekker ontspannen.

De hangmat vind zijn oorsprong bij de indianen in Midden en Zuid Amerika. Door deze inheemse bevolking werd de hangmat al beschreven als de wieg van de goden en deze hangmatten werden gemaakt uit de schors van de Hamack-boom. Als je het een uitspreekt alsof je een beroerte gehad hebt dan hoor je ook een beetje de klant “hangmat” erin terugkomen.
Columbus was de eerste die de hangmat in Europa introduceerde en het werd gelijk een onmisbaar item in vele huishoudens. Het is immers simpel op te bergen dus flexibel, neemt weinig ruimte in beslag en het is een ideale vorm van ontspanning.

Nog meer voordelen van de hangmat

Behalve het ontspannen gevoel is een hangmat ook geschikt voor een betere nachtrust. Uit recent onderzoek is gebleken dat men dieper en langer slaapt wanneer men slaapt in een hangmat.
Het zal misschien de eerste keer onhandig voelen wanneer je plaatst neemt in een hangmat maar na twee- drie keer in en uit stappen heb je het onder de knie.
Begin door in het midden van de hangmat plaats te nemen en haal je benen dan naar binnen. Je ligt nu verticaal in het midden van de hangmat. Beweeg dan voorzichtig je benen ongeveer 20 centimeter naar rechts en beweeg je boven lichaam in de tegenovergestelde richting. De hangmat zal zich vormen naar je lichaam en past zich aan je aan.

De prijzen zijn gelukkig vrij scherp waardoor de hangmat voor bijna iedereen betaalbaar is. Men spendeert duizenden euro’s aan een duur bed met het doel om goed te kunnen slapen, is het dan niet vreemd dat men dat niet over heeft voor een bewezen product?
Bovendien is het ook een een milieu en klimaat verantwoord product wat bijna geen footprint achter laat, lekker schoon dus.

En voor mij persoonlijk is het grote voordeel van een hangmat dat je je bed niet meer op hoeft te maken! 🙂

Maar waar moet je op letten wanneer je een hangmat gaat kopen? Hangmatten zijn gemaakt van verschillende materialen, bestaan uit meerdere onderdelen en formaten en zijn verkrijgbaar in diverse prijsklasse.

Soorten hangmatten

Er zijn onder andere, eenpersoonshangmatten, tweepersoonshangmatten, familiehangmatten en hangstoelen. Wat is het doel van jouw hangmat? Wil je er alleen in schommelen of samen met bijvoorbeeld je kindje? Behalve het formaat van de hangmat speelt ook het doel een rol. Is de hangmat bijvoorbeeld voor tijdens het backpacken of wil je hem in de tuin kunnen gebruiken.
De accessoires behorende bij een hangmat zijn ook essentieel. Zonder het ophang systeem kun je de hangmat bijna niet in gebruik nemen.

Tip om de hangmat goed op te hangen

Probeer de hangmat in een hoek van 30 graden te bevestigen. Op deze manier is de hangmat niet te strak gehangen en heb je genoeg vrijheid om erin te bewegen maar lig je er niet te los in dat je er bijna uitvalt.

Wil je een goede hangmat kopen? Kijk dan eens bij https://www.hangmat-expert.nl/ deze website kwam ik tegen tijdens mijn research en ze hebben een goed aanbod met prima reviews!

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare