Legaal Microsoft licenties kopen?

Iedereen heeft het wel nodig, is het voor thuis, werk of school; microsoft office is onmisbaar! Vaak krijg je het bij de aanschaf van een nieuwe computer of laptop maar soms komt het niet mee. Hoe kom je dan aan een legale versie van Microsoft Office?

Welke versie van Microsoft office kopen?

Er bestaan meerdere versies voor Microsoft Office, zo heb je natuurlijk software welke is geoptimaliseerd voor Apple computers en natuurlijk de software voor windows computer. In dit geval is het eenvoudig te bepalen, heb je een Apple computer? Dan heb je Microsoft Office voor Apple nodig. Momenteel zijn de beschikbare versies; Microsoft Office 2011 en 2011 te koop (en ook Office 365).

Voor windows computers heb je meer keuze. Als je zo een computer hebt dan kun je kiezen uit het wat oudere Office 2010, Office 2013, Offie 2016 en natuurlijk Office 365.

Voor elk van deze varianten valt iets te zeggen en ze hebben allemaal hun voor en nadelen. Het voordeel van office 2010 is bijvoorbeeld dat het goedkoop is en het nadeel is dat de support vanuit Microsoft niet meer heel lang zal zijn.
Office 2016 is duurder maar dan heb je wel gelijk de nieuwste functies, geoptimaliseerd voor jouw computer.

Waar kun je goedkoop en legaal Microsoft Office licenties kopen?

Er zijn meerdere webshops waarbij je zulke licenties kunt kopen. Ik heb in het verleden weleens wat gekocht bij softwarekeys.nl. Maar een andere goede websites waar bij je veilig en betrouwbaar office licenties kan kopen zijn: https://www.varsio.nl/nl/ en https://www.digitallicense.nl/

Ondanks de goede opties die hierboven staan beschreven, en het grote voordeel; je betaald een eenmalige prijs en je kunt zo lang als je je computer niet herinstalleert genieten van de software.
Dus dat betekend wanneer je de computer formatteert, je je de licentie niet opnieuw kan installeren.

Mijn advies:

Deel een office 365 licentie

In dit geval koopt een persoon een office 365 licentie en die kan het delen met andere gebruikers. Je stemt dan met de andere gebruikers af dat ze jou jaarlijks een kleine vergoeding betalen omdat ze een licentie delen.

Jij kan hun gegevens niet zien en zij kunnen jouw gegevens ook niet zien.
Iedereen kan online werken, kan zijn documenten in de cloud opslaan en bekijken op zijn iphone of android toestel.
Het is wel een jaarlijks bedrag maar ik denk dat tegenwoordig, zeker met de opkomst van Netflix en Spotify wij wat meer gewend zijn voor het jaarlijks betalen voor diensten.

Behalve het voordeel dat je kan werken in de cloud, is een ander voordeel; je hebt altijd de meest recente versie van Microsoft tot je beschikking. Je betaald wel een klein bedrag per maand (als je het deelt met 5 personen). Normaal kost het 99 euro per jaar. Stel je deelt het met 5 mensen dan betaal je per persoon 25 eur per jaar. Dat is echt wel de moeite waard, een stuk veiliger (je kan alles in cloud opslaan) dan een illegale versie te downloaden!

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare