Hoe kun je online een kenteken checken?

Waarom kenteken checken?

Elk voertuig is in Nederland voorzien van een kenteken, met een kenteken wordt verschillende data bijgehouden en geregistreerd (Centraal Justitieel Incassobureau 😉 … maar ook je voertuig gegevens zoals APK, merk en de geschiedenis van het voertuig. Ondanks dat eigenaren wisselen van auto blijft het kenteken gelijk. Hierdoor zie je op een kenteken ook het verloop van eigenaren en dit is waardevolle informatie wanneer je een tweede handse auto wil kopen.

Voordelen van het kenteken checken is dat je de geschiedenis van de auto kunt achterhalen. Een auto verkoper weet ook niet altijd hoeveel eigenaren een auto gehad heeft, deze informatie is te achterhalen via een kenteken check.

Wat kun je achterhalen via een kenteken check:

  • Is de kilometerstand teruggedraaid?
  • Heeft de auto schade gehad?
  • Is de auto prive of zakelijk gebruikt?
  • Hoeveel vorige eigenaren heeft de auto gehad?

Wanneer je een dergelijke check niet gedaan hebt loop je kans om veel meer te betalen voor een auto dan de auto eigenlijk waard is! Zonde.

Wat ik mij zelf realiseerde ten tijde van het schijven van dit artikel is dat eigenlijk de meeste kosten bij het kopen van een auto niet zitten in de aankoopprijs van de auto. Je verkoopt de auto immers later weer voor een goed bedrag. De meeste kosten zitten in het onderhoud van de auto. Om deze kosten eruit te halen moet je de auto voor meer verkopen dan waar je hem voor gekocht hebt en dat lukt in de meeste gevallen niet. Reden des te meer om goed voorbereid een auto te kopen door zelf zorgvuldig onderzoek te doen zoals een kenteken check. Je kunt inschatten of een auto veel onderhoud nodig heeft wanneer je op de hoogte bent van het verleden van de auto.

Wat kost een kenteken check?

Via google kun je verschillende sites vinden waar je een kenteken check kunt uitvoeren. Deze websites bieden allemaal hun eigen rapport aan maar grotendeels zal de informatie overeen komen. De kosten voor een kenteken check hangen af van wat je precies wil opvragen. Bij https://www.kentekencheck.nl/ kun je een gratis rapport opvragen, hierin vind je basis informatie over je voertuig. Wil je meer geavanceerde informatie ontvangen dan kun je een premium rapport opvragen, waarin je een basis rapport ontvangt, een schaderapport, teller rapport, eigenaren, waarderapport en chassisnummer. De kosten hiervoor zijn liggen rond de €20

Waar kun je online een kenteken check uitvoeren?

De website waar ik zelf mijn kenteken check heb laten uitvoeren was ook via kentekencheck.nl. Er bestaan nog meer goede websites, je kunt ze online vinden. Mocht je zelf met een website ervaringen hebben dan hoor ik het graag.

Welke informatie ontvang je bij een kenteken check?

De volgende informatie ontvang je wanneer je een kentekencheck laat uitvoeren; technische kenmerken van de auto. Juridische staat van de auto. Het schade verleden kun je ermee achterhalen. Je kunt zien hoeveel eigenaren er zijn geweest. De dagwaarde kun je achterhalen en je kunt de tellerstand controleren zoals bekend bij de RDW en NAP.

1 Comment
  1. Dank voor het artikel, zelf gebruik ik altijd https://www.autokenteken.nl om de gegevens van een auto te controleren. Hier krijg je enorm veel gratis informatie waar je elders voor moet betalen.

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare