Parkeren op Schiphol vergelijken

Tijdens de voorbereiding van je vakantie is waarschijnlijk een van het eerste waar je aan denkt vliegtickets, eventueel visums (afhankelijk van je bestemming) en andere benodigdheden zoals je paspoort en koffers. Parkeren wordt vaak over het hoofd gezien en dat is zonde, want door slim te vergelijken kun je veel kosten besparen.
Wanneer je op reis gaat met het vliegtuig dan is het bijna onvermijdelijk om te parkeren bij luchthaven Schiphol. Met de trein is natuurlijk ook een optie maar wanneer je veel bagage mee sleept of ongunstige vluchttijden hebt blijft parkeren op Schiphol de beste optie.
Lees in dit artikel hoe je goedkoop kunt parkeren bij Schiphol zodat je extra geld overhoudt voor je vakantie.

Lang parkeren bij Schiphol

Wanneer je langer dan 3 dagen je auto parkeert bij de luchthaven spreek je van langparkeren. Lang parkeren heeft in het verleden een negatieve naam gekregen door de torenhoge kosten die luchthaven Schiphol rekende. De vakantie is al duur genoeg en met nog eens 150-200 euro voor een week parkeren betalen is geen pretje.
Schiphol.nl is de uitbater van de meeste parkeerplaatsen rondom Schiphol en ze bieden diverse parkeervarianten aan zoals P3 lang parkeren, valet parkeren en dergelijke.

Welke opties zijn er

Er zijn gelukkig opties om goedkoper te kunnen parkeren. Er zijn namelijk 10-20 commerciele parkeerbedrijven rondom Schiphol die dezelfde diensten aanbieden voor veel betere tarieven dan Schiphol zelf. Men werkt vaak met het shuttle parking of valet parking principe. Wanneer je kiest voor shuttle parkeren dan rij je naar de parkeerplaats van de parking en vanaf daar wordt je met een shuttle bus naar de luchthaven gereden. Met valet parking werkt het net iets anders en dan rij je direct naar de vertrekhal waar je opgewacht wordt en de auto overdraagt aan de chauffeur en zelf kun je door naar de incheckbalie.
Er is in het verleden een schandaal geweest waarbij uitbaters van deze parkings privé reden met de auto’s van hun klanten. Hier heeft het tv programma Kassa een rapportage over gemaakt.

Hoe kun je vergelijken?

Om de slechte parkings eruit te vissen kun je parkeren bij Schiphol vergelijken op de website https://www.vergelijkparkerenschiphol.com/. Deze website verzamelt reviews, vergelijkt de tarieven, vergelijkt de aanbieders op parkeerdiensten zoals shuttle parkeren en valet parkeren en geven ze advies voor wie het parkeren het beste geschikt is.

Wat als ik vlieg vanaf Eindhoven of Rotterdam?

Gelukkig zijn er ook websites waarbij je de parkeerplaatsen bij luchthaven Eindhoven en Rotterdam kunt vergelijken.
Voor Eindhoven kun je hier de vergelijker vinden https://parkereneindhovenAirport.net
En voor Parkeren bij Rotterdam airport kun je hier de vergelijker vinden https://parkerenluchthavenrotterdam.com/
Waar kun je nog meer parkeren vergelijken?
Behalve via de bovenstaande websites zijn er nog andere websites waar je het parkeren kunt vergelijken. Zo kun je terecht bij de websites parkos.nl en parkerenschiphol.nl.

Conclusie

Parkeerkosten zijn geen leuke kosten om te betalen, wanneer je door simpel te vergelijken kunt besparen op deze kosten is dat zeker verstandig. Gelukkig zijn er handige sites waarbij je het parkeren kunt vergelijken dus maak er gebruik van!

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare