Slaappillen: de negatieve effecten op een rij

  • Kun je slaappillen kopen zonder recept?
  • Werken natuurlijke slaapmiddelen?
  • Wat zijn melatonine pillen?
  • Slaappillen voor in het vliegtuig?

De afgelopen tijd is er veel onderzoek gedaan naar de effecten van slaap middelen en deze zijn niet mals. Zo zijn de bijwerkingen o.a. spierverslapping, sufheid en traagheid. Zie voor meer ook de slaapcoach.

In Nederland gebruiken meer dan 700 duizend mensen gebruik van slaap pillen daarvan gebruikt ongeveer de helft (300.000) langdurig slaapmiddelen. De werking van vrijwel alle slaapmiddelen zijn hetzelfde. Na inname wordt de hersenactiviteit verlaagd en zorgt een slaappil ervoor dat je minder angst en stress ervaart. Ook ontspant het de spieren.

Nadeel vanĀ het gebruik van slaappillen is dat jeĀ lichaam eraan went, hierdoor is je je lichaam er binnen een paar weken zo aan gewend dat het effect afneemt.Ā Minder verslavend maar ook effectief is CBD Olie.
Ontdek in dit artikel de werking van slaapmiddelen, de negatieve effecten van slaappillen en de verschillende soorten slaap pillen die er zijn.

Kun je slaappillen kopen zonder recept?

Kort antwoord. Officieel kun je geen slaappillen kopen zonder recept. Het is enkel verkrijgbaar op recept via de huisarts. Via deĀ drogisterijen zijn verschillende homeopathische middelen te koop en deze kunnen goed werken. Melatonine is verkrijgbaar in kleine hoeveelheden, ter info; om een beetjeĀ melatonine binnen te krijgen moet je 20+ pilletjes slikken.Ā Mocht je ondanks alles toch graag slaappillen online willen kopen, dan zijn er internationale websites die het verkopen. Echter is dit niet aan te raden omdat je niet 100% zeker weet wat in de pillen zit. Mocht je wel die stap wagen, lees dan mijn artikel over internet oplichting en voorkom dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Werken natuurlijke slaapmiddelen?

Ja, natuurlijke slaapmiddelen werken. Misschien iets anders dan de echte slaappil, maar indien het correct gebruikt wordt is hetĀ effect hetzelfde. Enkele middelen waarvan bewezen is dat het werkt zijn:

  • Melatonine: Dit is een stofje wat je lichaam aanmaakt en is te verkrijgen in pil vorm. Dit hormoon reguleert je slaapritme en geeft jeĀ lichaamĀ een seintje wanneer de zon onder is en het tijd is om naar bed te gaan.Ā Door o.a. smartphones kan het zijn dat je ritme verstoort is en dan biedt dit middeltje uitkomst.
  • Valeriaan: dit wordt gebruikt om het lichaam teĀ ontstressen enĀ minder gespannen te maken. Er bestaan pillen voor maar je kunt er ook thee van maken.
  • 5-HTP (5-hydroxytryptofaan): Dit middeltjeĀ beĆÆnvloedtĀ je serotonine-levels en maakt je slaperig. Overdag krijg je er juist eenĀ energie boost van. Door dit enkele uren voor het slapen gaan in te nemen zul je er beter van slapen. Lees wel de bijsluiter! Niet aan te raden voor zwangere vrouwen en niet te combineren met andere medicatie.

Slaappillen voor in het vliegtuig?

Heb je last van vliegangst of wil je op een lange vlucht lekker kunnen slapen? Dan zou je denken dat een slaappil uitkomst biedt. Echter is niks minder waar.

Tijdens een vlucht kunnen onvoorziene dingen gebeuren, wanneer je een slaappil ingenomen hebt kan het zijn dat je duf bent en niet op tijd alert bent indien er calamiteiten zijn.

Heb je een lange vlucht voor de boeg? Hou er dan rekening mee dat je een jet lag kunt krijgen en dat in combinatie met slaappillen is geen goede start van je reis šŸ™‚ Wees dus gewaarschuwd.Ā 

Wat dan wel doen? Denk aan praktische zaken zoals een kussentje meenemen, oordopjes in met rustgevende muziek of draag een slaapmasker.

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare