Tips om de juiste vloer te kiezen!

  • Hoe bepaal je de perfecte kleur van je vloer?
  • Hoe bepaal je het materiaal van de vloer?
  • Hoe gaat de vloer gebruikt worden?

Hoe bepaal je de perfecte kleur van je vloer?

De kleur van de vloer bepaald voor een belangrijk deel de impact en sfeer in het huis. Om een voorbeeld te geven; een lichte vloer zorgt dat er meer nadruk op je meubels komen. Waarbij een donkere vloer het best tot zijn recht komt als je veel lichtinval in huis hebt. 

Wat je jezelf af dient te vragen is of je de ruimte wilt vergroten of verkleinen. Natuurlijk zal de kleur van de vloer niet zorgen dat je kamer ineens groter is maar het kan er wel voor zorgen dat de kamer groter oogt. Wanneer je een grote ruimte wat knusser wil maken dan zou je bijvoorbeeld een donkere vloer kunnen nemen zoals donkerbruin, donkergrijs, antraciet of zwart. Is je kamer wat kleiner dan is een lichte vloer veel geschikter om daarmee optisch de ruimte te vergroten. 

Hou bij het kiezen van de kleur van de vloer in gedachte hoe je interieur eruit gaat zien. Het is van belang om een goed contrast in kleur en houtsoort te hebben. 

Hoe bepaal je het materiaal van de vloer?

Zoveel kleuren als er zijn, zijn er ook materialen. Met ieder zijn voor en nadeel. Zie hieronder verschillende de materialen met hun voor en nadelen.

  • Laminaat: een van de meer betaalbare materialen welke gemakkelijk zijn in onderhoud en eenvoudig zijn te leggen. Nadeel van laminaat is dat het best gehorig kan zijn.
  • Tegels: zijn makkelijk schoon te houden en beschadigen niet snel. Nadeel van tegels is dat ze best druk kunnen ogen. 
  • Vinyl/ linoleum: goedkoop, duurzaam, geluiddempend en makkelijk in onderhoud. Nadeel is dat het niet verhuisbaar is maar vanwege de prijs is dat vaak ook niet perse nodig. 
  • Tapijt: Het is lekker warm en je kunt het makkelijk vervangen. Nadeel is dat het gevoelig is voor viezigheid en stof vangt.
  • Gietvloer: Is makkelijk in onderhoud en duurzaam. Nadeel is dat het best duur kan zijn en dat het niet verhuisbaar is. 
  • Hout: Is een van mijn favorieten. Het is heel duurzaam en gemakkelijk in onderhoud. Nadeel van hout is dat het kan verkleuren en niet waterbestendig is. 

Hoe gaat de vloer gebruikt worden?

Niet onbelangrijk is om rekening te houden met de gebruikers van de vloer. Heb je jonge kinderen en huisdieren dan wil je waarschijnlijk een vloer die gemakkelijk in onderhoud is en makkelijk schoon te houden is.

Woon je in een appartement dan is het fijn wanneer je vloer geluiddempend is. Betrek je een woning waar je niet van plan bent om lang te blijven dan is laminaat een goede investering omdat het makkelijk verhuisbaar is naar een nieuwe woning.

Met bovenstaande tips kun je goed op weg om de juiste vloer te kiezen. Mocht je meer ideeën en inspiratie op willen doen dan kun je een kijkje nemen op https://www.vtwonen.nl/inspiratie/vloeren/vloeren-kiezen/

Vloer zelf leggen of laten doen?

Mocht je een handige Harry zijn dan kun je vaak wel zelf een vloer leggen. Afhankelijk van de woonruimte natuurlijk. Maar mocht je dat liever uit willen besteden aan een professioneel bedrijf dan heb je online genoeg opties. Een simpele zoektocht bijvoorbeeld; “vloer leggen Utrecht” of “vloer laten leggen” geeft je een goed startpunt.

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare