Verlovingsring kopen; 7 tips!

Heb je de stap genomen om je vriend of vriendin ten huwelijk te vragen, congratz! Mooie stap. De eerste stap is het verloven en daar hoort natuurlijk een verlovingsring bij. Hoe zoek je de ring uit?

Met deze zeven tips kies je de beste ring uit voor je partner.
Belangrijk is natuurlijk om te weten wat je partner wil. Zodra de magische woorden uitgesproken zijn is elk gesprek over de ring natuurlijk iets anders beladen. Luister goed naar je partner welke stijl ze van sieraden ze mooi vinden. Zo heb je al gauw duidelijk in welke richting je het moet zoeken.
Zodra je weet welke soort ring je vriend of vriendin mooi vind dan kun je het ook bespreken met mensen in je eigen omgeving die bekend zijn met de smaak of stijl van je partner. Wellicht kennen bepaalde vrienden of vriendinnen of familieleden de stijl van je partner nog beter. Je zou zelfs samen naar een juwelier kunnen gaan om de verlovingsringen in het echt te bekijken.

Op internet rondkijken is handig want je hebt veel aanbod wat je vanuit je luie stoel kunt bekijken. Het is wel totaal anders dan bij een echte juwelierszaak. Internet is een goed startpunt waarbij je inspiratie op kunt doen maar wanneer je concreet iets op het oog hebt dan is het verstandiger om bij een juwelierszaak langs te gaan.
Wil je een verlovingsring met een steen of diamant dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Bijvoorbeeld hoe is de diamant geslepen, wat is het gewicht en hoe is de helderheid? Hoe helder de diamant hoe beter de kwaliteit en de prijs is. Ook zal de diamant meer schitteren als die een hogere helderheid heeft.

Welke maat van de ring moet je kiezen?

De ring moet natuurlijk goed om de vinger passen. Daarom is het belangrijk om te weten wat de ringmaat is. Wil je er zeker van zijn dat de ring past dan moet je partner mee naar de juwelier. Daar kan de ring gepast en aangepast worden. Wil je dit niet doen? Dan kun je de omtrek van de ring op papier en pen tekenen.

Hoeveel geef je uit aan de ring?

Vroeger was er een regel dat de ring minimaal twee maand salarissen moet kosten maar dat is inmiddels niet meer van deze tijd. Deze regel werd gehanteerd omdat de ring werd gezien als financiële zekerheid mocht de partner en het inkomen wegvallen. Tegenwoordig is de kans dat je op straat komt te staan wanneer je je baan verliest nihil dus moeten we ook andere maatstaven hanteren voor de prijs van de ring.
Uiteindelijk gaat het erom dat de ring met plezier wordt gedragen en door de ontvanger mooi wordt gevonden. De emotionele waarde is groter dan de financiële waarde. Hoe duur de ring ook is, het is geen garantie voor geluk. Jij kan dat geluk wel garanderen

Tot slot; denk aan de levertijd van de ring!

Ook al liggen de ringen te shinen bij de juwelier, jouw ring zal opmaat gemaakt moeten worden en dat kan soms meerdere weken duren. Wees dus alert op de levertijd en begin ruim op tijd met het zoeken, passen, selecteren en bestellen van de verlovingsring!

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare