Visum voor Rusland aanvragen

Wanneer je op reis wil naar Rusland heb je een visum nodig. Begin hier op tijd mee omdat het een week kan duren voor dat je het visum goed en wel ontvangen hebt.  Je hebt namelijk een verklaring van je zorgverzekering nodig en een uitnodiging uit Rusland.

Hoe werkt het visum aanvragen voor Rusland?

Er zijn meerdere visums voor Rusland, bijvoorbeeld een toeristen visum. Hiermee kun je 90 dagen in Rusland verblijven maar je mag maar eenmaal inriepen. Ga je voor zaken dan kun je kiezen uit een visum wat 30 of 90 dagen geldig is en heb je ook nog de keuze of je een visum wil wat recht geeft op 1, 2 of meerdere in reizen.

Handige informatie voor het aanvragen van een visum voor Rusland

Je hebt de volgende informatie nodig om een visum voor Rusland aan te kunnen vragen:

  • Pasfoto van 3.5cm bij 4.5cm
  • Een verklaring van je zorgverzekering waarin staat dat je verzekerd bent voor ziektekosten, deze moet in het Engels zijn
  • Ga je voor zaken? Dan heb je een werkgeversverklaring nodig
  • Een uitnodiging uit Rusland. Dit is te regelen via je hotel of verblijf in Rusland

Hoe vraag je een visum aan?

Het aanvragen van een visum kan best ingewikkeld zijn. In tegenstelling tot een visum voor India of de VS is dit proces iets ingewikkelder omdat je ook naar een ambassade moet om de documenten af te geven en weer op te halen.
De informatie op je uitnodigingsbrief en de verklaring van je zorgverzekering dient overeen te komen met je verblijfsplaats in Rusland. Zodra je alle benodigde documenten hebt verzameld kun je op de website van de Russische overheid een aanvraagformulier invullen. Zodra je dit gedaan hebt kun je een afspraak maken bij de ambassade waarbij je de documenten + aanvraagformulier meeneemt. Het verwerken van je visum kan ongeveer 7 dagen duren. Zodra je visum akkoord is kun je bij de ambassade het weer ophalen.

Heb je geen zin om het zelf te doen?

Ik snap als je dit hele proces zelf niet wil doorlopen, het is immers een vrij ingewikkelde procedure. Er zijn gelukkige Nederlandse bureaus die je kunnen helpen met het aanvragen van het visum. Op de website van zo een tussen instantie kun je een aanvraag formulier invullen, de documenten uploaden en paspoort opsturen. Zij zullen namens jou de aanvraag indienen en afwachten. Zodra je visum akkoord is bevonden worden je documenten + paspoort naar je terug gestuurd.

Houdt rekening dat wanneer je kiest voor een tussenpersoon je wel iets meer betaald, maar het is wel de moeite waard wanneer je niet zelf naar de ambassade wil gaan om het te brengen en op te halen. Plus je kan advies krijgen bij het invullen van je aanvraag. Een simpele fout in je aanvraag kan leiden tot een afwijzing en dan is goedkoop duurkoop.

Waar kun je een visum voor Rusland aanvragen?

Via de volgende websites is het mogelijk om een visum voor Rusland aan te vragen:
https://www.anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding/visum-aanvragen/rusland
https://visumservice.nl/bestemming/visum-rusland-toeristen/

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare