De voor en nadelen van een VPN!

Zit je er aan te denken om een VPN te kopen? Dan heb ik in dit artikel de voor en nadelen van het gebruik van een VPN op een rijtje gezet.

VPN staat voor “Virtual Private Network” en heeft vele voordelen zoals bijvoorbeeld dat je toegang krijgt tot websites waarbij bepaalde content geblokkeerd wordt, zoals Netfilx, NPO gemist en Hulu. Met een VPN kun je je IP adres veranderen zodat het lijkt alsof je uit een ander land aan het internetten bent. Ook kan het helpen om prijs voordelen te verkrijgen bij het zoeken van vliegtickets waarbij ze goedkoper zijn als je vanuit bepaalde landen boekt.

Bovenstaande praktische voordelen zijn handig en mooi maar een ander belangrijk voordeel is dat je met een VPN voorzien bent van een beveiligde internet verbinding. Dus je privacy is beter gewaarborgd en je bent beter beschermd tegen hackers!

Ook al bestaan er vele VPN diensten, niet allemaal werken ze even goed. Een belangrijk aspect waar je op moet letten bij het nemen van een VPN is de snelheid. Door bovengenoemd voordeel (beveiligde internet verbinding) lever je wat in op de snelheid van je internet.

Zelf gebruik ik NordVPN en zij hebben weleens een aanbieding dat je ongeveer 50 EUR betaald voor 3 jaar lang VPN bescherming. Erg goede deal.

Wat zijn de nadelen van een VPN?

Zoals eerder gezegd kan een VPN je internet snelheid een flinke klap geven en vertragen. Al je online activiteit wordt versleuteld en hiermee lever je in op je snelheid. Op de website van een VPN aanbieder kun je uitvinden welke snelheid zij beloven. Anders helpt het ook om op internet te zoeken naar reviews!

VPN blokkade software wordt steeds beter

Waarbij vroeger elke website door een VPN omzeild kon worden is dat tegenwoordig steeds lastiger. Websites zoals Netflix zijn een voorbeeld waarbij ze hard vechten om VPN’s te blokkeren. Eerlijkheidshalve kan ik met mijn NordVPN ook geen toegang krijgen tot Netflix Amerika, terwijl andere gebruikers van NordVPN rapporteren dat ze wel toegang krijgen tot Netflix met deze VPN ingeschakeld. Ze hebben meerdere servers beschikbaar (in VS maar ook andere gebieden) en mocht het zijn dat je met een bepaalde server geen toegang hebt tot een website dat het wel werkt wanneer je het probeert met een andere server.

Een VPN verbinding kan zomaar verbreken

Omdat een VPN verbinding ook weleens verbroken kan worden, kan het gebeuren dat je echte IP wordt getoond. Sommige VPN aanbieders hebben een zogeheten killswitch. Mocht je VPN verbinding verbroken worden dan “killt” de VPN alle applicaties en zo voorkom je dat je echte IP adres wordt getoond.

Conclusie

Ondanks dat er enkele nadelen zijn aan het gebruik van een VPN, wegen de voordelen veel meer op tegen de nadelen.

De kosten voor een VPN zijn ook niet zo hoog dat je het perse moet laten.

In deze tijd waarin onze privacy steeds minder wordt vind ik het belangrijk dat ik mijn internet activiteiten wel kan blokkeren voor pottenkijkers 🙂

Wat vind jij?

Gebruik jij een VPN? Zo ja, welke? Zo nee, waarom wil je geen VPN gebruiken? Wil je over dit onderwerp verder lezen, bekijk dan deze websites:

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare