Waar moet je op letten bij het kopen van een dartbord?

Darten ken je waarschijnlijk wel van televisie, bekende Nederlandse darters als Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben de sport grote bekendheid gegeven in Nederland.

Wanneer je regelmatig dart, dan wel thuis of in de kroeg, heb je vast gemerkt hoe belangrijk het is om een goed dartbord te hebben. Dartborden variëren enorm in kwaliteit, levensduur en precisie.
Een slecht bord zal je irriteren waardoor je spel ook minder wordt, zo zul je veel meer bouncers krijgen dan met een goed bord.

Dus je hebt je onderzoek gedaan en besloten dat je een nieuw dartbord wil kopen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van zo een dartbord?

Sisal

Dartsborden van varkenshaar zijn steeds populairder en de beste dartsborden zijn gemaakt van sisalvezels. Sisals zijn duurzame materialen met een grote dichtheid vezels. Hierdoor ben je er zeker van dat het materiaal lang meegaat maar dat het gat wat een pijl in een bord maakt ook snel sluit.

Dichtheid van het bord

Zoals eerder genoemd is het frustrerend wanneer je tijdens je spel veel bouncers hebt. Een dartbord met een goede dichtheid en dikte voorkomt gemakkelijke bouncers doordat de pijl gemakkelijk en dieper in het bord kan komen.

Bedrading

De bedrading rondom het bord is ook een factor waar je op moet letten. Ook hier heb je te maken met makkelijke bouncers als de bedrading niet goed is.

Tip: je kunt dartborden draaien, je kunt de bedrading los maken en het bord zodanig draaien zodat de tripple 20 ineens de tripple 3 wordt. Omdat je in je spel waarschijnlijk vaker op de tripple 20 mikt dan op de tripple 3 is de 20 een stuk meer aan slijtage onderhevig. Daarom is het goed om het bord zo nu en dan te draaien zodat het evenredig wordt bespeeld.

Waar kun je een dartbord kopen?

Je kunt een dartbord kopen bij de action, dan ben je goedkoop uit. Echter is de kwaliteit van het bord ondermaats en niet iets wat een serieuze dart speler zou moeten willen.
Een “action dartbord” is aan te raden voor een incidentele speler die zomers in de tuin voor de lol een pijltje wil gooien.
Wil je serieus werk maken van het darten of in competitie verband spelen dan is het verstandig om te investeren in een goed dartboard.

De kosten van een goed dartboard, bijvoorbeeld de Winmau blade variëren tussen de €42 tot €70 euro. Je kunt een goed dartboard kopen bij https://www.dartshopper.nl/dartborden/

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare