Waarom een uitvaartverzekering nemen?

Een uitvaartverzekering is bedoeld om je zelf te verzekeren tegen de kosten die een begrafenis of  crematie met zich meebrengen. Het kan best vervelend zijn dat wanneer jij overlijdt je nabestaande met de kosten van jouw overleden opgescheept zitten. Het is een fijne gedachte dat je nabestaanden niet jouw begrafenis hoeven te betalen.

Er bestaan meerdere soorten uitvaartverzekeringen, zoals: kapitaalverzekering, natura verzekering en koopsom uitvaartverzekering.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering ontvangen je nabestaande een bedrag waarmee ze de uitvaart kunnen betalen. Het bedrag hangt af van de premie en je polisvoorwaarden.

Natura verzekering

Zodra je overlijdt ontvangen je nabestaande geen geld maar goederen en diensten die bij de uitvaart horen. Dit is een basis pakket en je kunt aanvullende onderdelen afsluiten wanneer je meer dan de basis diensten wil.

Koopsom uitvaartverzekering

Je investeert een eenmalig bedrag en van deze inleg wordt de uitvaart vergoed.

Wat kost eigenlijk een uitvaartverzekering?

De kosten van de premie zijn afhankelijk van welke dekking je wil en op welke leeftijd je de verzekering afsluit. Hoe ouder je bent hoe hoger de premie zal zijn, omdat de kans dat je overlijdt groter is.
Sluit je de uitvaartverzekering af wanneer je 20 jaar oud bent dan is voor een kapitaal van 5000 euro de premie 5 euro per maand. Voor 40 jarige is dat 8 euro per maand en voor 60 jarige is dat 19 euro per maand.

Niet alle kosten van een uitvaart zijn gedekt, let daarom goed op de voorwaarden en onderzoek wat wel en niet gedekt is door je verzekering.

Waar kun je een uitvaartverzekering afsluiten?

Nederland kent meerdere verzekeraars waarbij je een uitvaartverzekering kunt afsluiten. Een van de bekendste zijn:

  • Monuta
  • Ardanta
  • Nuvema
  • Dela
  • Yarden

Kinderen gratis meeverzekeren?

Bij sommige van bovengenoemde verzekeraars worden kinderen gratis meeverzekerd. Dit is een fijne gedachte. Zodra ze ouder zijn dan de meeverzekerde leeftijd moeten ze wel hun eigen uitvaartverzekering nemen.

Er zijn meerdere websites waarbij je een uitvaartverzekering kunt vergelijken. Het overstappen van verzekeraar schijnt best lastig te zijn des reden te meer om dit vooraf goed uit te zoeken. Een goede website die ik tegenkwam is https://www.uitvaartverzekering.nl/ je kunt hier behalve vergelijken ook heel veel lezen over wat er allemaal bij komt kijken. Zo hebben ze een sectie op de website waarbij ze informatie geven over verschillende onderdelen van een uitvaart. Van de muziek, tot de grafkist en algemene informatie over een checklist en hoe je de nalatenschap kunt regelen.

Conclusie

Ook al is het niet eerste onderwerp waarbij je aan denkt, het is wel iets wat belangrijk is om op tijd te regelen om niet later een hogere premie te moeten betalen. Met bovenstaande informatie hoop ik dat je inziet dat het verstandig is om vroeg te beginnen met een uitvaartverzekering zodat de premie relatief laag is. Behalve letten op de premie is het belangrijk om vooraf te bedenken welke zaken je belangrijk vind om mee te verzekeren. Omdat overstappen vrij lastig is kun je beter vooraf goed research doen en een uitvaartverzekering afsluiten die bij je past!

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare