Wat en hoeveel mag een puppy eten?

  • Wat kunnen puppies eten?
  • Mogen puppies volwassen hondenvoer eten?
  • Hoe vaak moet je je puppy eten voeren?

Er komen veel aspecten kijken bij het gezond houden van je hond, zoals genoeg beweging, speeltijd en natuurlijk voeding. Maar weet je ook hoeveel eten je je puppy mag geven?

In dit artikel leg ik uit hoe een dieet van een puppy er uit zou moeten zien, hoe vaak je ze mag voeren en hoeveel voedsel je ze mag geven. Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel zelf in kan schatten hoe je de voeding voor je hondje het beste kan regelen.

Wat kunnen puppy’s eten?

Tijdens de eerste zes tot acht weken van het leven van een puppy moet de puppy zo vaak en zo graag als hij wil bij zijn moeder zijn. Dankzij de voedingstoffen uit de moedermelk die de pup krijgt wordt de pup beschermd tegen ziektes. Gedurende deze periode hoef je je geen zorgen te maken hoe je de puppy moet voeden aangezien dat met de moedermelk gebeurd.

Zodra de puppy een leeftijd heeft van vier tot zes weken is het van belang dat je de moedermelk afbouwt, dit zal ongeveer twee tot drie weken duren voor de puppy afgeleerd heeft moedermelk te nuttigen.  Het is niet de bedoeling dat je direct stopt met het toedienen van melk. Je kunt het beste een melk vervanger combineren met hondenvoer en langzaam de dosis melkvervanger afnemen zodat de pup went aan de hondenvoeding.

Mogen puppies volwassen hondenvoer eten?

Puppies en volwassen honden hebben behoefte aan verschillende voedingsstoffen.  Om puppy’s te laten uitgroeien tot volwassen honden, hebben ze meer eiwitten, micronutriënten en koolhydraten nodig. Puppy’s hebben ook veel calorieën nodig om te groeien, dus het is belangrijk om voedsel van een goedmerk voor je puppy te kopen.

Omdat de mond van een puppy kleiner is dan die van een volwassen hond is de hondenvoeding van een pup ook een stuk kleiner. Omdat de hondenbrokken een stuk groter zijn, zijn ze moeilijk eetbaar voor een pup en kan het gevaarlijk zijn voor een puppy. Het is daarom NIET de bedoeling dat je volwassen hondenvoer aan een puppy geeft. Het kan zijn tanden, kaken en de algehele gezondheid schaden.

Hoe vaak moet je je puppy voeden?

Je bent niet de eerste die zich dit afvraagt. Het aanleren van een vast voedingsritme is voor een puppy belangrijk zodat het beestje kan leren wanneer hij zijn voeding kan verwachten.

Puppies hebben soms drie of meer maaltijden per dag nodig. Een veel voorkomend voedingsschema is om 7.00 uur, 12.00 uur en om 17.00 uur.  Merk je dat jouw puppy behoeft heeft aan meer voeding? Dan kun je het schema naar behoefte en inzicht aanpassen. Let wel op dat de laatste maaltijd rond 17.00 uur wordt geserveerd, zo heeft de puppy nog genoeg tijd om het eten te verteren. 
Naarmate de puppy ouder wordt kun je de frequentie van voeren verminderen. De meeste volwassen honden eten twee maaltijden per dag. 

Tot slot. Een gezonde puppy is een blije puppy.

Te weinig voeding kan leiden tot ondervoeding en teveel kan zorgen voor overgewicht. Kijk en luister naar je hond en je zou een heel eind moeten komen!

Expert informatie: Wil je meer lezen over dit onderwerp?

Neem dan eens een kijkje op:

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare