Wat is Modafinil, is het veilig en waar koop ik het?

  • Wat is modafinil eigenlijk?
  • Kan ik modafinil kopen en online bestellen?
  • Wat zijn de bijwerkingen van modafinil?
  • Is modafinil veilig te gebruiken?

Misschien heb je de film Limitless gezien. Waarbij Eddie (Bradley Cooper) een deadline moet halen terwijl die een writers block heeft. Hij ontmoet een drugsdealer en die geeft hem de smartdrug “NZT-48”. Eddie neemt de pil in en ondergaat het overweldigende effect ervan: zo kan hij zich onder meer alles herinneren dat hij ziet of hoort en kan hij heel snel nieuwe dingen leren. In een mum van tijd schrijft hij 90 pagina’s voor zijn boek. 


Zoals met veel medicijnen, ook met bijvoorbeeld Viagra, is van oorsprong het medicijn ontwikkeld voor andere doeleinden.  Modafinil werd ontwikkeld als medicijn tegen narcolepsie en andere slaapstoornissen. Tegenwoordig is het een medicijn om je cognitieve prestaties te versterken dus enorm populair onder studenten en workaholics. Behalve het verbeteren van je cognitieve vermogen onderdrukt het ook de slaperigheid.


De werking van deze “super” pillen is vrij snel, binnen drie uur. Je kunt het pilletje bijvoorbeeld innemen tijdens het ontbijt. Let wel op; door de sterke werking van deze pil is het verstandig om rond het middag uur de laatste pil te nemen. Door de sterke werking zou je moeilijk in slaap kunnen vallen. 

Kan ik modafinil kopen en online bestellen?

Officieel kun je modafinil alleen verkrijgen op recept. Echter zijn er verschillende Nederlandse websites waar deze pillen online worden verkocht. Een simpele zoektocht op google naar “modafinil kopen” toont genoeg resultaten. De pillen worden niet vergoed door je zorgverzekering.

Webshop waar je modafinil kan kopen is bijvoorbeeld https://modafinilsupply.nl/

De websites ontvangen de betalingen vooral via bankoverschrijving. Je kunt dus niet betalen met PayPal of creditcard. Let dus goed op en bekijk reviews van deze webshops om te voorkomen dat je niet opgelicht wordt.

Wat zijn de bijwerkingen van modafinil?

Een bekend symptoom van gebruik van modafinil is dat het maagdarmklachten kan veroorzaken. Je kunt buikpijn, misselijkheid of diarree krijgen. Hoofdpijn kun je ook ervaren. Net als duizeligheid, wazig zicht, verwardheid en een droge mond. Het is niet aan te raden om auto te gaan rijden na het gebruik van modfinil pillen. Door kans op wazig zicht is dit niet veilig!
Het is niet aan te raden om deze pillen te gebruiken in combinatie met alcohol. Alcohol kan de bijwerking van de pillen versterken. 

Je hoeft je voeding niet aan te passen. Je kunt alles eten wanneer je deze pillen gebruikt. Veel gebruikers melden dat ze een verminderd eetlust hebben. Dus mocht je gewicht willen verliezen dan is dit een, in dat geval, een “positieve” bijwerking. Dit hangt ook samen met het feit dat de pillen je cognitieve vermogen versterken waardoor je in staat bent meer overwogen keuzes te maken over je dieet, waardoor je dus sneller iets gezonds kiest in plaats van fast food. 

Is modafinil veilig te gebruiken?

Modafinil pillen zijn voor de meeste mensen veilig te gebruiken. Op mijnmedicijn.nl lees je de vele positieve reviews over modafinil. Het is niet raadzaam om deze pillen te gebruiken wanneer je zwanger bent, tenzij je een superbaby wil 🙂. Mocht je twijfelen dan kun je natuurlijk altijd overleggen met je huisarts.

Conclusie over modafinil

Zou ik zelf modafinil gebruiken? Ik was eerst sceptisch over deze smartdrug. Na grondig research sta ik er toch wat positiever tegenover. Wanneer ik een drukke werkweek voor de boeg heb en veel deadlines moet halen dan zie ik mij deze superpillen wel gebruiken. En jij?

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare