Wat zit er in een kerstpakket en hoe duur mag het zijn?

  • Wat zit er in een kerstpakket?
  • Is het verplicht om een kerstpakket te geven?
  • Waar kun je een kerstpakket kopen?
  • Hoe duur mag een kerstpakket zijn?
  • Kan ik mijn kerstpakket doneren?

De decembermaand staat niet alleen in het teken van oliebollen en vuurwerk. Maar ook in het teken van kerstpakketten. Veel bedrijven geven in deze maand kerstpakketten aan hun personeel. Het is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger dat medewerkers een kerstpakket ontvangen. Veel grote bedrijven, bijvoorbeeld de ABN AMRO, zijn gestopt met het geven van kerstpakketten.

Andere bedrijven besteden het “kerstpakket budget” anders uit. Het wordt bijvoorbeeld aan een goed doel gedoneerd.

Ontdek hieronder bijvoorbeeld wat er in een kerstpakket zit, waar je een kerst pakket kan kopen en hoe duur een kerstpakket mag/kan zijn. 

Wat zit er in een kerstpakket?

Er is geen vaste regel die bepaald wat wel en wat niet in een kerstpakket thuis hoort. Elk bedrijf doet dat op zijn eigen manier. Natuurlijk kun je met een kerstpakket waarvan de inhoud het zelfde is iedereen blij maken.

Daarom hieronder een aantal ideeën voor wat variatie in het standaard kerstpakket.

Themas: men vindt het leuk om een thema pakket te krijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld kerstpakket thema’s zoals tapas. In het kerstpakket zitten dan tapas bakjes en een receptenboekje met tapas gerechten. Je kunt als bedrijf meerdere thema’s aanbieden (denk aan luxe, goedkoop, duurzaam, voor mannen of juist voor vrouwen) en je medewerkers laten kiezen. Zo vergroot je de kans dat iedereen een kerstpakket krijgt die bevalt.

Zoek je een kerst pakket voor weinig mensen? Dan kun je kiezen om iets persoonlijks te geven. Er zijn bedrijven die niet alleen het kerst cadeau kunnen personaliseren maar ook de verpakking! 

Wil je als bedrijf geen pakket geven, vul het kerstpakket idee anders in met bijvoorbeeld een team uitje.

We hebben het tot nu toe alleen gehad over wat in een kerstpakket hoort, maar een andere vraag die je jezelf kan stellen is: wat moet er niet in? De eeuwige kaaskoekjes, kaaspuntjes, soepstengels, zeebanket, etc. Die mag de werkgever weg laten 🙂 

Is het verplicht om een kerstpakket te geven?

Ook al zou het een wet zijn waar ik mij in zou kunnen vinden, het geven van een kerstpakket is niet verplicht.

Waar kun je een kerstpakket kopen?

Anno 2019 is het niet meer moeilijk om een kerstpakket te kopen. Je kunt tegenwoordig online een heel kerstpakket samenstellen.

Een aantal interessante websites waar je een kijkje kunt nemen zijn: https://www.belevenissen.nl/persoonlijk-kerstpakket en https://www.kerstpakketten.nl/

Let bij het kiezen van een kerstpakketten leverancier op de mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld een thema kerstpakket geven of een standaard kerstpakket met een gevarieerde inhoud. Als je veel keuze wilt hebben raad ik je aan om ruim van te voren een kerstpakket te bestellen/ samen te stellen. Het is voor deze kerstpakketten leveranciers hoogseizoen in de december maand. Hoe eerder je de bestelling plaatst des te meer kans je hebt op een mooi kerstpakket.

Hoe duur mag een kerstpakket zijn?

De kosten van het kerstpakket zijn natuurlijk afhankelijk van de inhoud. Gemiddeld kost in Nederland een kerstpakket rond de €45. De luxere kerstpakketten kosten rond de €150.

Tijdens mijn research over dit onderwerp, kwam ik uit op de website van Harrods. Dit Engelse warenhuis bood afgelopen jaar een kerstpakket aan ter waarde van €28.000. Dit kerst pakket bevatte onder andere veel drank, dure exclusieve wijnen en kaviaar.  

Kan ik mijn kerstpakket doneren?

Heb je een kerstpakket ontvangen waar je liever afscheid van neemt? Gooi het niet weg! Je kunt het kerstpakket doneren, zoals het AD schrijft: de ultieme kerstgedachte.

Je kunt online opzoeken welke stichtingen in jouw regio kerstpakketten in ontvangst nemen om te verspreiden onder minderbedeelden. Zo heb je in regio Utrecht de stichting https://stichtingmohuka.nl/ en natuurlijk kun je kijken op de website van voedselbanken.nl https://voedselbankennederland.nl/doneer-mee-aan-het-grootste-kerstpakket-ter-wereld/

Wat vind jij ervan?

Leave a reply

HOSU
Compare items
  • Total (0)
Compare